TEK

TEK-kiltayhdyshenkilö

Mikko Kemppi, tek-vastaava [ät] tietojohtajakilta.net

Kiltayhdyshenkilön (kyh) tehtävänä on pitää kiltalaiset tietoisina TEKistä ja sen eduista opiskelijajäsenille, tiedottaa TEKin kuulumisia ja vastailla kiltalaisten mieliä askarruttaviin TEK-kysymyksiin. Jos tältä sivulta ei löydy tarpeeksi tietoa, niin ota yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla.

Mikä ihmeen TEK?

Tekniikan akateemisten Liitto TEK on diplomi-insinöörien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö ja yksi AKAVAn suurimmista jäsenliitoista. Jäseniä on noin 73 000, joista opiskelijajäseniä on noin kolmannes.

Miksi kannattaa liittyä jäseneksi?

Liittyminen on helppoa, ja opiskelijajäsenyys on ilmainen. TEKin opiskelijajäseneksi voi liittyä jokainen dippainssi- tai arkkariopiskelija – jopa fuksipallero. Täytät vain tutorilta/TEK-kyhiltä/muualta saadun liittymiskupongin ja toimitat sen kyhille, niin asia on hoidossa. Jäseneksi voit liittyä myös TEKin verkkosivujen kautta. Liity siis heti.

Opiskelijajäsenet eivät jää ilman jäsenetuja!

 • Tekniikka&Talous ja Talouselämä -lehtien digiversiot
 • jäsenlehti TEK
 • TEK:n julkaisema Teekkarin työkirja, jossa on paljon vinkkejä (kesä)työnhakuun ja kattava lista mahdollisista kesä- ja DI-työpaikoista
 • työttömyysturva, KOKO-kassa
 • alennuksia mm. lehdistä, vakuutuksista, matkailusta

TEKin yhteystiedot

Vesa Taskinen
vesa.taskinen [ät] tek.fi
Opiskelijayhdyshenkilö

TEK UKK

Voiko olla useammassa liitossa samanaikaisesti jäsenenä?

 • Kyllä voi. Joillakin liitoilla, kuten RIL on olemassa TEKin kanssa jopa yhteisjäsenyysmahdollisuus. Voi myös olla toisessa liitossa esim. valmiina insinöörinä maksavana vuosijäsenenä ja TEKissä opiskelijajäsenenä. Työttömyyskassa ei kuitenkaan voi olla jäsenenä kuin yhdessä kassassa kerrallaan.

Voiko toisen korkeakoulututkinnon suorittaja olla jäsenenä TEKissä (esim. työelämässä oleva FM tai insinööri)?

 • Kyllä voi, jos työskentelee sellaisissa työtehtävissä, että sopii TEKin jäseneksi. Jos on jo valmis yliopistotutkinto, ei voi olla TEK:n opiskelijajäsen, vuosijäsen kylläkin. (huom. AMK:sta valmistuneet voivat olla opiskelijajäseniä)

Voiko vaihtaa jostain toisesta liitosta TEKiin menettämättä kerääntyneitä etuuksia esim. työttömyyskassan suhteen?

 • Voi vaihtaa. Työttömyyskassaa voi vaihtaa niin, että jo kertyneet etuudet säilyvät. Kassan vaihtamiseen on kuitenkin olemassa tarkat toimet ja ohjeet. Joten jos tällainen tapaus tulee eteen, kannattaa neuvoa ottamaan yhteyttä alueasiamieheen, teekkariyhdysmieheen tai kyhiin.

Onko koululla jatko-opiskelijoille olevaa TEKin edunvalvontaa?

 • Kyllä on. Yhteyttä voi ottaa alueasiamieheen. Valmistuneet DI:t ”joutuvat” kuitenkin maksamaan normaalin vuosijäsenen jäsenmaksun, vaikka olisivatkin jatko-opiskelijoita. Tällöin heillä on kuitenkin käytössään vuosijäsenille enemmän tarkoitetut palvelut, esim. urapalvelut. Jos jatko-opiskelua ei tehdä kokopäiväisenä, on mahdollisuus kuitenkin anoa jäsenmaksuun alennusta.

Miten lehtitilaukset voi peruuttaa?

 • Ottamalla yhteyttä jäsenrekisteriin, jasenrekisteri [ät] tek.fi, .

Onko TEK oikea liitto myös tutkijan ammatissa toimiville?

 • Kyllä on. TEK tarjoaa myös tutkijatehtävissä toimiville samat palvelut kuin perinteisen teollisuuden parissa toimiville DI:lle.

Miten, missä ja milloin TEKin opiskelijaedustukset ja toimijat eri organisaation osissa valitaan?

 • Teekkarivaliokunta ehdottaa TEKin hallituksen opiskelijajäsenen. TEKin valtuuston opiskelijajäsenet ehdottaa paikalliset teekkariyhdistykset.

Mistä saa listätietoa TEKistä?

 • TEKin nettisivuilta (www.tek.fi), kyhiltä tai kiltahuoneen TEK-kansiosta