Kansainvälisyys

ESTIEM

European Students of Industrial Engineering and Management
 

ESTIEM on järjestö, joka yhdistää Euroopanlaajuisesti tuotantotalouden, business- ja management alan opiskelijoita. ESTIEMin tavoitteena on luoda ja ylläpitää opiskelijoiden kansainvälistä verkostoa ja tukea heitä heidän henkilökohtaisessa ja ammatillisessa kehityksessään. ESTIEM-verkostoon kuuluu tällä hetkellä 72 paikallisjärjestöä eli Local Groupia 28 eri maassa. Yhteensä ESTIEM tavoittaa noin 50 000 alan opiskelijaa.

Mitä ESTIEM tarkoittaa opiskelijalle?

Local Groupien tasolla ESTIEMin suurin anti on sen tapahtuma-, eli projektiarsenaali. Vuoden aikana järjestetään kymmeniä tapahtumia, joiden sisältö vaihtelee projektin mukaan 100% hauskanpidosta lähes täysin akateemiseen. Jokainen tapahtuma on jonkin Local Groupin järjestämä, ja myös LG Tampere (Indecs ja Man@ger) on perinteisesti järjestänyt vuosittaisen Vision-tapahtuman helmikuussa yhdessä LG Helsingin (Prodeko) kanssa. ESTIEM-toiminta TTY:llä johdetaan siis Indcesin ja Man@gerin yhteistyöllä. ESTIEM tarkoittaa, että Indecs ja Man@ger ovat osa Euroopan-laajuista yhteisöä.

Miksi lähtisin mukaan?

 • Saat harjoittaa englannin kielen taitojasi
 • Kohtaat kulttuureita aina Turkista ja Venäjältä Portugaliin – aina ilman kielimuuria
 • Saat kansainvälisiä ystäviä ja kontakteja
 • Tapahtumien akateeminen sisältö on arvostettua ja näyttää hyvältä CV:ssäsi
 • Pääset matkustamaan halvalla: osallistumismaksu on usein 15-70€ (sis. tapahtuman sisäiset matkat, majoitus, kaikki ruuat, ohjelma). Matkat tapahtumaan mukaan laskien kokonaiskustannuksiksi muodostuu yleensä siis vain 100-300€!
 • Tapahtumia on jokaiseen makuun – voit keskittyä hauskanpitoon ja kulttuuriin tai ammatilliseen kehitykseen. Esimerkiksi Visionin sisältö on melko lähelle 50 – 50.
 • Yhteishenki, “ESTIEM spirit” –  ESTIEMerit ovat yhtä suurta perhettä, joka ottaa ensikertalaisetkin lämpimästi vastaan!

Miten lähden mukaan?

Tapahtumiin on rajattu osanottajamäärä ja hakeminen tapahtuu ESTIEM portalista. Kirjauduttuasi sisään omilla tunnuksillasi näet EVENTS-linkistä kaikki tulevat tapahtumat, hakuajat, osallistumismaksut ja tapahtumakuvaukset. Jokaisen tapahtuman kohdalla on oma Apply for Event-linkkinsä, josta pääset täyttämään hakemusta. Tärkeintä hakemuskirjeen täyttämisessä on näyttää olevansa innokas ja kiinnostunut tapahtumasta. Aiempaa kokemusta ESTIEMistä tai pitkällä edenneitä opintoja ei useimmiten tarvita, vaan asenne ja innokkuus usein ratkaisevat. Kv-tiimin jäsenet auttavat sinut alkuun, jos tulee kysymyksiä tai muuta.

Koko Eurooppa odottaa sinua!

Lisätietoja saat aina KV-tiimiltä ja ESTIEM portalista:

 • KV-vastaava (Man@ger) Aleksi Linna – aleksi.linna@tut.fi
 • KV-vastaava  (Indecs) Tommi Valkonen – tommi.valkonen(at)tut.fi
 • KV-toimari (Indecs) Fanni Laurila – fanni.laurila(at)tut.fi
 • www.estiem.org

Vuoden 2013 järjestetty Helsinki-Tampere -Vision. jonka aiheena oli Green Supply Chain.

 

ESTIEMin Projektit

ACADEMIC DAYS – Hauskanpito 3/5, Akateeminen 5/5, Kulttuuri 2/5

Academic Days-tapahtumat on suunniteltu opiskelijoille, jotka haluavat täydentää opintojaan syvällisellä ymmärryksellä tuotantotalouteen liittyvästä aiheesta ja soveltamalla tätä ymmärrystä tosiperäisissä tilanteissa. AD-tapahtuma keskittyy yhteen tiettyyn aiheeseen, jossa järjestävän Local Groupin yliopisto on erityisen pätevä. Aihetta käsitellään niin teoreettisesti kuin käytännössä, samalla kun osallistujien oppimista ja ymmärrystä seurataan jatkuvasti palautesessioissa. Osallistujille asetetaan oppimistavoitteita, joita ryhmä itse ja mentoroiva professori seuraa. Näin varmistetaan akateemisen sisällön siirtyminen syväksi ymmärrykseksi.

ACTIVITY WEEK – Hauskanpito 5/5, Akateeminen 0/5, Kulttuuri 4/5

Activity Week on tapahtuma, jonka tarkoitus on vain ja ainoastaan pitää hauskaa isäntämaan edustajien kanssa ja nauttia kulttuurista. Tapahtuma voi sisältää esimerkiksi vesihiihtoa, paikallisia urheilulajeja, opiskelukulttuuria ja vaikkapa vuorikiipeilyä. Loistava tapa rentoutua: huolehdit vain, että seuraat valmista ohjelmaa ja pidät hauskaa samanmielisten eurooppalaisten Tuta-opiskelijoiden kanssa!

BRAINTRAINER – Hauskanpito 2/5, Akateeminen 3/5, Kulttuuri 3/5

Braintrainer-projektin tarkoitus on kehittää osallistujien “pehmeitä taitoja”, eli johtajuus-, esiintymis-, business- ja vuorovaikutustaitoja. Tapahtuman kouluttajat ovat ammattilaisia tai ESTIEMin omia kouluttajia, jotka voivat olla alalla kokeneita opiskelijoita tai työelämään siirtyneitä ESTIEM Alumneja. Tavallinen n. viikon kestävä Braintrainer-tapahtuma sisältää kolmesta neljään 1-2 päivää kestävää koulutussessiota. Tapahtumaan kuuluu myös opittujen taitojen soveltaminen käytännössä.

EUROPE3D – Hauskanpito 3/5, Akateeminen 2/5, Kulttuuri 5/5

Europe3D-tapahtumassa pääset tutustumaan isäntävaltioon kädestä pitäen ja syvällisesti. Projektin nimen kolme dimensiota viittaavat tapahtumien kolmeen fokukseen: Talous, Kulttuuri ja Politiikka. Pääset kokemaan luentoja asiantuntijoilta ja poliitikoilta, workshoppeja kulttuurienvälisestä kommunikaatiosta, vierailu parlamenttiin ja niin edelleen. Aina voit matkustaa yksin, mutta Europe3D:n avulla maksat vähemmän ja saat syvällisemmän käsityksen maasta natiivien kertomana.

Seuraava Europe3D:

SUMMER ACADEMY – Hauskanpito 2/5, Akateeminen 3/5, Kulttuuri 2/5, Henk. koht. kehitys 5/5

Summer Academy kerää n. 14 osallistujaa kahdeksi viikoksi rauhalliseen lokaatioon hiukan sivussa kaupunkien melusta ja kiireestä. Tarkoituksena on kehittää omia vuorovaikutus- ja bisnestaitoja erittäin korkeatasoisen mentorin koulutettavana. Rauhallinen sijainti antaa sijaa omien ajatusten kehittämiselle, rentoutumiselle, keskustelulle ja vapaalle oppimiselle ryhmän ja mentorin kesken. Summer Academy on yksi arvostetuimpia ESTIEM-tapahtumia, joka kehittää ammatillisia valmiuksiasi ja antaa kokemuksen, jolla erotut muista.

Summer Academyt kesällä 2013:

TIMES (Tournament In Management and Engineering Skills)

TIMES on ESTIEMin ja Local Groupien järjestämä Business Case-ratkontakilpailu. Joka syksy, jokainen Local Group järjestää paikalliskarsinnat, joihin kuka tahansa voi hakea muodostettuaan 3-4 hengen joukkueen. Paikalliskarsintoihin mahtuu 6-8 joukkuetta. Karsinnan voittaja pääsee jatkoon ja matkustaa tiedekunnan maksamana semi-finaaliin, joita järjestetään 7-8 kappaletta ympäri Eurooppaa. Semifinaalien voittajat pääsevät finaaliin, joka pidetään vuonna 2014 Trondheimissa, Norjassa. TIMES-kilpailun voittajat kruunataan “IEM student of the year”-arvonimellä, ja on sanomattakin selvää, että he ovat kovaa tavaraa työmarkkinoilla. Myös Tampereella järjestetään paikalliskarsinnat marraskuussa, seuraa ilmoitteluamme alkusyksystä!

 

 

VISION – Hauskanpito 3/5, Akateeminen 4/5, Kulttuuri 3/5

Vision-projekti koostuu vuoden mittaisesta seminaarisarjasta tiettyyn pääaiheeseen liittyen. 2012-2013 aiheena oli Green Logistics, seuraavan sarjan aihe tulee olemaan Customer Relationship Management. Tapahtumien tavoitteena on tutkia innovatiivisia lähestymistapoja ja työkaluja joilla käsitellä nykyhetken trendejä ja nousevia ongelmia, ja samalla luoda yhteyksiä opiskelijoiden ja työmaailman välille. Seminaarisarjan jokainen etappi antaa projektille oman säväyksensä, kun järjestävä Local Group esittää pääaiheen omasta paikallisesta näkökulmastaan.

LG Tampere järjestää perinteisesti Vision-tapahtuman yhdessä LG Helsingin kanssa helmikuun paikkeilla. Sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan järjestämään tätä tapahtumaa ja hankkia kokemusta projektityöstä! Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä killan KV-vastaavaan.