17. vuosijuhlat


Nyt on ehtinyt vierähtää jo melkein kuukausi Tietojohtajakilta Man@gerin Grease –teemaisista 17-vuotisjuhlista, joten onkin hyvä aika hieman muistella vuosijuhlia ja niitä edeltänyttä vuosijuhlaprojektia.

Itselle koko vuosijuhlien järjestämisaika sekä erityisesti itse juhlat jäivät mieleen positiivisena ja jälkeenpäin ilolla muisteltavana asiana. Juhlista saatujen kommenttien perusteella voisin uskaltaa sanoa, että vieraillekin jäi yhtä positiivinen kuva juhlista.

Juhlia edeltänyt työ aloitettiin jo syksyllä, mutta täydellä teholla hommiin päästiin varsinaisesti vasta vuoden 2017 puolella. Huikea vujutiimimme koostui itseni lisäksi kolmesta muusta tyypistä: Idasta, Ammista ja Jopista. En voisi olla iloisempi tiimistämme, joka toimi hyvin ja kokemusta erilaisista tilanteista löytyi kivasti. Juhlien järjestelyt sujuivat muutamia pikkuongelmia lukuun ottamatta hyvin ja vasta lähempänä juhlia alkoi tuntua pientä jännitystä ja kiirettäkin järjestelyissä. Kiitos mahdollisuuden päästä jo perjantaina roudaamaan tavaroitamme juhlapaikalle, saimme herätä lauantain juhlapäivään huomattavasti levollisemmin mielin, kuin mitä aluksi pelkäsin.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun 50-luvun henkeen pukeutunut juhlakansa alkoi virrata juhlatilaan, oli tunnelma suoraan 50-luvulta ja Greasen maailmasta. Tässä kohtaa oli jo havaittavissa selvää jännitystä järjestäjätiimissä, mikä kuitenkin hälveni juhlien päästessä käyntiin.

Cocktail -tilaisuudessa kutsuvieraat vuorollaan luovuttivat hauskoja ja jokseenkin myös erikoisia lahjojaan ja onnittelivat hallitusta. Hyväntuulisen cocktail -tilaisuuden jälkeen saapuivat muutkin vieraat ja itse pääjuhla pääsi alkamaan. Juhla oli mielestäni onnistunut ja ruoka oli oikein hyvää. Lopuksi ennen jatkoille siirtymistä pääsimme tanssimaan huikean bändin tahtiin ja musiikkia kuultiin tämän päivän hiteistä Greasen klassikkokappaleisiin. Sekä jatkot että sillis järjestettiin Teekkarisaunalla, mikä oli oletettavasti monen mieleen kodin läheisyyden vuoksi.

Kokemuksena vuosijuhlien järjestäminen oli huikea ja omanlaisensa. Ennen kaikkea kiitos tiimille, ja lisäksi myös muille auttaneille, kuten hallitukselle sekä nakkilaisille! Järjestelyt vaativat aikaa ja ajatusta, joten näin vuosijuhlien jälkeen onkin jäänyt ”ylimääräistä” aikaa aloittaa haaveileminen mm. jo kovaa vauhtia lähestyvästä wapusta!

Wapunodotus terveisin,

Susanna Lehtonen
Tapahtumavastaava

@ 7.4.2017

Vision

Hej på dig lukija.

Kerronpahan sinulle hieman tapahtumasta nimeltä Vision ja mitä sen aikana tapahtui. Vision on yksi ESTIEMiin kuuluvista vuosittaisista tapahtumista.

Vision järjestettiin Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa siten, että Visioniin osallistuneet olivat Otaniemessä ma-to ja to-su Tampereella.

Torstai-päivä alkoi mukavalla 6.45 lähdöllä hakemaan osallistujia pois Otaniemestä ja tälle matkalle lähti allekirjoittanut toisen järjestäjän kanssa. Kävimme matkalla Tampereelle katsastamassa hieman VTT:n toimintaa Otaniemessä ja söimme heidän tarjoamaa lounasta. Osallistujat olivat nähtävästi juhlineet huolella viimeisenä iltana Otaniemessä, koska matkalla Tampereelle kuului tuhinaa takapenkeiltä sekä järjestäjien ja Henen miälenvikast läpändeerust. Tampereelle päästyä menimme tutustumaan myös UPM:n toimintaan. Yrityksen kun oli katsottu läpi, lähdimme kohti Seitsemisen kansallispuistoa, jossa meitä odotti mökki-ilta. Matkalla totta kai otimme mukaan janojuomaa, ettei kukaan kuole nestehukkaan. Ilta sujui hyvissä merkeissä ja lähestulkoon jokainen osallistuja kävi kokeilemassa avantoa, mikä olikin positiivinen yllätys. Keli oli erittäin suotuisa, koska paljussa ollessa pystyi luonnon keskellä ihailemaan kaunista tähtitaivasta kaukana kaikesta valosta. Tämä olikin monelle osallistuneelle paras hetki illasta.

Perjantai tuli ja olikin aika lähteä kohti TTY:n kampusta, jossa odotteli case-ratkontapäivä. UPM ja Uponor tarjosivat caset ja osallistujat rupesivat niitä ratkomaan parhaansa mukaan. Samalla muutamat järjestävät ottivat kotona lepoa ja muutamat olivat kampuksella tarkkailemassa touhua. Ratkonnan päätyttyä alkoi hetkittäinen vapaa-aika, jonka aikana osallistujilla oli mahdollisuus käydä tutustumassa kyykkään, mutta monet halusivat käyttää hetken aikaa tutustuakseen kampusalueeseen tarkemmin. Illalla meitä odotti Gala Dinner Hullu Porossa, mikä onnistui hyvin. Osallistujan pitivät ruoasta ja tunnelma oli mukava. Jatkot olivat alakerran Jackie Brownissa, jossa oli Red X Cup –tapahtuma rodeoteemalla, eli sinne oli tuotu rodeolaite, jonka kyytiin sai mennä. Tarjolla oli myös hieman silmänruokaa twerkkauksen saralta, mikä tuntuikin hämmentävän ja huvittavan osallistujia. Suurin osa lähti jo melko ajoissa majoituspaikkoihinsa, koska seuraavana päivänä oli luvassa MM-kyykkää.

Lauantai alkoi allekirjoittaneen osalta jo klo 9 omien kyykkäpelien johdosta, mutta omat pelit loppuivat jo alkuerään. I speak English –sarja alkoi vasta 12 aikoihin, joten niitä kerkesi menemään seuraamaan mukavasti. Homma näytti hieman liian totiselta heidän osalta ja selvältä, koska juurikaan yhtään alkoholia ei näkynyt virtaavan muuten kuin erään järjestäjän toimesta, jonka pelit loppuivat harmillisesti jo alkuerään. Yksi järjestäjistä paahtoi loppupäivän sekä –illan muualla pelikentillä muita pelejä seuratessa, mutta kuulemien ja lukemien perusteella oli osallistujilla ollut hauskaa päivän aikana sekä illalla.

Sunnuntai oli lähtöpäivä ja muutamat järjestäjät olivat hieman väsyneen oloisia aamupalatarjoilussa, mutta tarjoilusta selvittiin ja kaikki osallistujat saatiin oikeisiin kulkuneuvoihinsa ohjattua.

Kaiken kaikkiaan tapahtumaa oli mukava järjestää ja käteen jäi tosi paljon tulevaisuuden varalle, joten kannattaa olla kuulolla, kun LG Tampere järjestää seuraavaa ESTIEM-tapahtumaa ;)

Iso kiitos myös sponsoreille, joita ilman hommasta ei olisi tullut mitään.

”You need Vision to see”

Niklas Salminen
KV-vastaava

@ 29.3.2017

Man@gerin edustus MM-kyykässä

Helmikuussa miteltiin Akateemisen MM-kyykän merkeissä 52. kerran. Akateemisen Kyykän MM-kilpailuiden Facebook-sivujen otsikon mukaan kyseessä oli tähän mennessä suurimmat kyykkäkarkelot kautta aikain. Noh, näin fuksille ero aikaisempiin vuosiin ei oikein erottunut, mutta tapahtuman koko kuitenkin välittyi siitä huolimatta. Liki 130 kentällä ja useamman tuhannen pelaajan voimin mitellyt kisat olivatkin todellinen spektaakkeli, jonka järjestäminen ei ole todellakaan voinut olla helppo nakki.

Man@gerin sporttitoimarina voin todeta killan menestyneen vallan mainiosti. Killan edustajia löytyi 80 parhaan joukkueen sisältä yleisessä sarjassa ja hallituksenkin joukkue oli jopa viidensadan paremmalla puolella! Pettymyksekseni en kuitenkaan havainnut Man@gerin osalta yleisöryntäystä joukkueiden määrän osalta, mikä on valitettavaa tällaisten urheilun suurjuhlien tapauksessa.

Tuo kylmän ja ikävän talven keskelle iloa tuonut tapahtuma piti myös lämpimänä pitkin päivää. Karttuaheittäessä saattoi tulla itse kullekin hieman vilu, mutta tarjolla oli onneksi kuumaa kaakaota opiskelijan lempihintaan, ilmaiseksi! Tarjolla oli myös hieman vähemmän huokeita, mutta yleisön kehumia ravitsemustuotteita, kuten makkispekkiksiä. Kilpailijat pääsivät nauttimaan ruokalipuilla koulun ravintoloissa aina yhtä lämmittävää ja maukasta hernekeittoa. Mikäs muukaan tekisi talvisesta lauantaista täydellisemmän?

Nyt jäämmekin jännityksellä odottamaan, mitä ensi vuoden Kyykkä tuokaan tullessaan. Nähdäänköpaikalla suuryritysten johtajia, ikäviä karttuonnettomuuksia, vaiko kenties jopa presidentinvaaliehdokkaita etsimässä nuoria ääniä? Tämä kaikki jää nähtäväksi ensi vuodelle, toivottavasti törmäämme viimeistään silloin!

 

Jo kesää odottavin terveisin,

Pyry Collander

Sporttitoimari

@ 9.3.2017

Puheenjohtajan terveiset

Rakas Man@ger (tuleva ry),

Minulle on suotu suuri kunnia korkata Man@gerin ikioma blogi. Tämän blogin tarkoitus on tarjota jäsenistölle säännöllisempää sisältöä kiltalehden oheen. Lisäksi tarkoituksena on tarjota yhteistyöyrityksillemme vapaampi markkinointikanava, jota he voivat halutessaan hyödyntää.  Kiltalehteä ei hallitus kuitenkaan ole hylkäämässä, vaan Harmaasta Taloudesta pääsee nauttimaan myös jatkossa.

Tampere3-juna puksuttaa kovaa vauhtia eteenpäin. Tämä tarkoittaa myös tulevan Tietojohtajakilta Man@ger ry:n perustamista. Toiminta jäsenille tulee kuitenkin pysymään muuttumattomana, ja näkyvimpänä muutoksena tulee olemaan lisäkirjaimet r ja y. Historiankirjoihin pääsen siis Tietojohtajakilta Man@ger ry:n perustamispöytäkirjan lisäksi myös tämän blogin korkkaamisella. Näitä kunniamainintoja pääsen wanhana sitten kiikustuolissa muistelemaan. No, käydään nyt kunnolla tuolla työelämässä ensin…

Puheenjohtajan silmin on hieno nähdä, miten kilta konkreettisesti kehittyy. Kiitos tästä kuuluu kaikille hallituslaisille, jotka omalla panoksellaan ovat tämän mahdollistaneet. Puheenjohtajakauden lopuksi haluaisin pystyä katsoa taakseni ja todistaa, miten meidän varsin nuori kiltamme jatkaa hyviä perinteitä, aloittaa uusia sekä edistää muutenkin toimintaansa. Tällä aivan huikealla hallitusporukalla minulla on täysi luotto siihen, että näihin tavoitteisiin päästään. Keskimääräisestihän on tehokkaampaa ja mielekkäämpää tehdä töitä yhdessä hyvällä porukalla kuin yksin. Itse voin karistaa kaikki epäluulot, joita itsellä oli vielä viime syksyllä, kun pohdin mahdollista puheenjohtajuutta. Tämän hallituksen puheenjohtajana on mukava olla!

Kiltagaalassa hallitus esitti itse sanoittamansa kappaleen “Mä kuuntelen Samppaa”, mikä oli hyvä esimerkki hallituksen yhteishengestä.

Seuraava suuri tapahtuma, jossa pääsee nauttimaan hallituslaisten ja erityisesti vuosijuhlatiimin aikaansaannosta on tietenkin Man@gerin 17-vuotisjuhlat. Itse tulen ainakin pienellä jännityksellä odottamaan niin juhlia kuin myös lahjoja ja puheita. Vuosijuhlateemaankin päästään virittäytymään kunnolla tiistaina 7.3. 50-lukuun liittyvien elokuvien parissa ja torstaina 9.3. vuosijuhlakahveilla. Nähdään siellä!

Koska tämä kirjoitus ei tule Wappuna julkaistavaan kiltalehteen, voin aikaisemmista puheenjohtajista poiketen päättää kirjoitukseni seuraavasti:

Oispa Wappu!

Samuli Määttä

Puheenjohtaja

Kommentoi

@ 7.3.2017

Hallitus 2017 on valittu!

Yleiskokouksessa valittiin vuoden 2017 hallitus. (more…)

@ 16.11.2016

Harmaa Talous 2/16 on täällä!

Harmaa Talous on ilmestynyt jälleen! (more…)

@ 15.11.2016